33 (0) 544 202118 info@dordognegites.nl

Uitstapjes met kinderen

Maziéras ligt in het kleine dorpje Pensol. Je bent dan in het topje van de Dordogne, de Périgord Vert (de groene Périgord). Lieflijke heuvels en meertjes en riviertjes, eindeloze bossen, dorpjes die het tegenwoordig zo vaak misbruikte woord ‘authentiek’  wél verdienen, overal kastelen  en musea en niet te vergeten, overal de drie belangrijkste  eigenschappen van deze streek: rust, rust en rust. De Fransen noemen deze regio la France profonde: het ware Frankrijk. Het Frankrijk zoals het was, of toch in ieder geval zoals ze graag denken dat het was. Jawel, alle clichés kloppen hier: de wijn ’s ochtends al op tafel, gemoedelijke boeren (met alpinopet!) die net een versgebakken stokbrood  hebben  gehaald, ’s avonds jeu de boules op het pleintje voor de kerk… Hier is het helemaal echt, want het is nooit weggeweest.

Dierentuin nabij Limoges

Parc Zoo du Reynou
Rond een 19e-eeuws kasteel en in een schilderachtige omgeving, kom je 600 dieren tegen van 130 soorten uit vijf continenten. Je wandeling voert je door eeuwenoude bomen en ontdekt meer dan 120 soorten planten.

Pensol – Le Vigen = 56 min rijden

Kijk voor meer informatie op http://www.parczooreynou.com

L’ Aquarium du Limousin

De Limousin Aquarium was oorspronkelijk een ondergronds waterreservoir die behoren tot de stad Limoges en werd gebouwd in 1881 dit om de cholera-epidemieën te voorkomen. De Limousin Aquarium heeft meer dan 160 000 liter water, met daarin 2500 vissen en schildpadden. Ongeveer 300 soorten zijn vertegenwoordigd. De tour zal je leiden door koude zoetwater, tropische zeewater en de tropische zoetwater van Azië, Afrika en Amerika.

Pensol – Limoges = 45 min rijden

Kijk voor meer informatie op http://www.aquariumdulimousin.com

Kanovaren – Brantôme

Waterpret voor het hele gezin, neem je handdoek en droge kleren mee. Je gaat met een shuttlebus naar het startpunt en per kano vaar je naar Brantôme. Er zijn tochten van 4 / 8 / 10 / 12 en 14 km. Vertrektijd is afhankelijk van het aantal km’s, reserveren is gewenst (zeker in het hoogseizoen).

Pensol – Brantôme = 30 min rijden

Kijk voor meer informatie op http://brantomecanoe.com/

Klimpark – Nontron

Aan de rand van de vijver van Nouailles, zijn er diverse routes (vanaf 3 jr.) in de bomen. Op het terrein is er de mogelijkheid om te picknicken aan het water of eten bij de snack terras met uitzicht op het klim- parcours.

Pensol – Nontron = 25 min rijden

Kijk voor meer informatie op http://www.pvaventures.fr/

Velofietesen – Bussiere Galant

Samen fietsen op devélo-rail, een tocht van zes kilometer op de rails van de oude spoortrein. Let op de vertrektijden (zie website) om wachten te voorkomen. Om veiligheidsredenen kan de rail-bike geschikt voor 4 personen, of een vijfde persoon als er een kind onder de 12 jaar. Het is raadzaam om een ​​autostoeltje voor kinderen onder de 3 jaar te brengen. Kinderen kunnen trappen vanaf de leeftijd van 8 jaar (of 1.40 meter minimum).

Pensol – Bussiere Galant = 25 min rijden

Kijk voor meer informatie op http://espace-hermeline.com